Εταιρίες Ομίλου

ATTICA VENTURES


  Έτος Ίδρυσης:
Έδρα:
Τηλέφωνο:
Fax:
e-mail:
URL:
Διευθύνων Σύμβουλος:
Μετοχικό Κεφάλαιο:
2003
Ομήρου 18, 10672 Αθήνα
210 3637663
210 3637859
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.attica-ventures.gr
Γιάννης Παπαδόπουλος
600.000 Ευρώ

Η εταιρεία Attica Ventures δραστηριοποιείται στην αγορά κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς venture capital στην Ελλάδα.


Από το Μάρτιο του 2004, η Attica Ventures, διαχειρίζεται το Zaitech Fund, ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ), αρχικού ύψους € 30 εκ. Τα κεφάλαια του Fund αυξήθηκαν  σε € 40 εκ. το Σεπτέμβριο του 2008. Από τον Οκτώβριο του 2010, η Attica Ventures, διαχειρίζεται ένα νέο ΑΚΕΣ, το Zaitech Fund II, του οποίου το αρχικό κεφάλαιο είναι ύψους € 25 εκ. Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% του συνόλου των κεφαλαίων των Zaitech Fund I και ΙΙ που διαχειρίζεται η εταιρεία σήμερα, προέρχεται από τρίτους – εκτός Attica Bank – επενδυτές.


Από το 2005, το Zaitech Fund I ΑΚΕΣ, και το Zaitech Fund II ΑΚΕΣ, έχουν επενδύσει και δεσμεύσει περισσότερα από € 35 εκ. σε 12 Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, σε διάφορους κλάδους (ενέργεια –ΑΠΕ, τρόφιμα – ποτά, υγεία, logistics, telecoms, real estate, βιομηχανική καινοτομία). Τέσσερις από τις εταιρείες που συμμετέχει το Zaitech Fund, είναι ήδη εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα έχει ήδη αποεπενδύσει πλήρως από 4 επενδύσεις με σημαντικές υπεραξίες για τους επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σημαντικό γεγονός στην πορεία της εταιρείας και αναγνώρισής της από την επιχειρηματική αγορά αποτέλεσε η βράβευσή της τον Οκτώβριο του 2011, με το πρώτο βραβείο για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της απασχόλησης από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.


Η Attica Ventures, έχει σαν στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων, σε καινοτόμες Ελληνικές μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, έχουν διακριτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικό προσανατολισμό ανεξάρτητα από την αγορά που δραστηριοποιούνται. Τα κεφάλαια που επενδύονται ανά επιχείρηση κυμαίνονται μεταξύ €3 - € 7 εκ. Σε συνεργασία με στρατηγικούς επενδυτές η εταιρεία συμμετέχει και σε μεγαλύτερες επενδύσεις.


Τα δύο ΑΚΕΣ λειτουργούν με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των συμμετοχών τους για λογαριασμό των μεριδιούχων τους, επενδύοντας (συνήθως με συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), σε ένα χαρτοφυλάκιο εταιρειών. Βασικός στόχος είναι η διασπορά των επενδύσεων σε διαφορετικές αγορές αφενός, και αφετέρου, η πραγματοποίηση ικανού αριθμού επενδύσεων ώστε να μειωθεί ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος από την πλευρά των ΑΚΕΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση.

  • Τηλέφωνο: +30-210-3669000