Διασύνδεση POS με ταμειακή μηχανή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα διάταξη

Διασύνδεση POS με Ταμειακή Μηχανή

Στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΑΔΕ, είναι υποχρεωτική η διασύνδεση των τερματικών αποδοχής καρτών πληρωμών POS και των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) που διαθέτετε. Η σύνδεση των τερματικών POS και των ΦΗΜ είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να μεταβιβάζονται τα στοιχεία των συναλλαγών με κάρτα προς την ΑΑΔΕ.
Προϋπόθεση για τη διασύνδεση του τερματικού POS με την ταμειακή σας μηχανή είναι η αναβάθμιση του λογισμικού του τερματικού που έχετε στην κατοχή σας.

Η Attica Bank έχει μεριμνήσει ώστε η αναβάθμιση του τερματικού να πραγματοποιηθεί με αυτοματοποιημένη διαδικασία.
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, είναι απαραίτητο το τερματικό να παραμένει ενεργό και συνδεδεμένο με την παροχή ρεύματος. Στην περίπτωση που έχετε πραγματοποιήσει συναλλαγές θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΚΕΤΟΥ».

Στη συνέχεια, η Τράπεζα θα ενημερώσει την ΑΑΔΕ για την επιτυχή αναβάθμιση του τερματικού σας και η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει μαζί σας με τους παρακάτω τρόπους:

  • μέσω e-mail
  • μέσω σχετικής ειδοποίησης στην εφαρμογή «Τα Μηνύματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE
  • με σχετική ένδειξη στα «Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)» στην εφαρμογή «Στοιχεία Επιχείρησης»

Τέλος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον τεχνικό της ταμειακής σας μηχανής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεσή της με το τερματικό POS σας.

Τεχνικές Οδηγίες

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες που θα καθοδηγήσουν τον τεχνικό της ταμειακής μηχανής σας για τη διασύνδεσή της, ανάλογα με τον τύπο του τερματικού που έχετε στην κατοχή σας.


Έχετε ερωτήσεις;