Τα Νέα μας

Μάθετε τα τελευταία μας νέα

Η Attica Bank ανακοινώνει ότι λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης στα συστήματα της Τράπεζας, την Κυριακή 25/07/2021, μεταξύ των ωρών 01:30 – 05:00 π.μ., ενδέχεται να  υπάρξουν διακοπές στα κανάλια εξυπηρέτησης:

  • Web Site
  • E-Banking
  • ATM

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι χρεωστικές κάρτες Attica Debit, δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία

H «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» (εφεξής η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι την 9η Ιουλίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε, κατόπιν εξουσιοδότησης που έλαβε από τους μετόχους της Τράπεζας κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 07-07-2021, όπως η Τράπεζα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από €120 εκατ. έως €240 εκατ. ευρώ εντός του 2021, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Σε συνέχεια της εξυγίανσης του Ισολογισμού της Τράπεζας με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 31 Δεκεμβρίου 2020, η Διοίκηση της Τράπεζας προχωρά σε αναπτυξιακή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Στόχος της αύξησης αυτής, είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που - μεταξύ των άλλων - προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά € 2 δισ. περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας σε βαθμό που να υποστηρίζουν την επιτυχή υλοποίηση του Επιχειρηματικού της Σχεδίου.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση πρόσληψη συμβούλων για τα θέματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε συνεργασία με τους οποίους θα εξειδικευθούν οι όροι της αύξησης, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ο τρόπος κάλυψης, το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου, και τα λοιπά αναγκαία κατά το νόμο στοιχεία, οπότε και το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει σχετικά το επενδυτικό κοινό με τη λήψη των αποφάσεων και την πρόοδο της διαδικασίας.

 

 

Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία

H Attica Bank πραγματοποίησε σήμερα την ετήσια τακτική της Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί σταθμό για την περαιτέρω πορεία της, καθώς η Τράπεζα αφήνει πίσω της οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος, ολοκληρώνει την πλήρη εξυγίανσή της και μέσω συγκεκριμένων ενεργειών που περιλαμβάνονται στο τριετές επιχειρηματικό της σχέδιο, αλλάζει κυριολεκτικά σελίδα, ανακτώντας πλήρως την εμπιστοσύνη του καταθετικού και καταναλωτικού κοινού και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, θέτοντας την Τράπεζα σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Οι μέτοχοι της τράπεζας ενέκριναν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν στην ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου περί αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC) και την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.         

Διαβάστε αποσπάσματα ομιλιών του Προέδρου Κων/νου Μακέδου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη, του αναπληρωτή Διευθύνοντος  Συμβούλου Ιωάννη Τσακιράκη και του CFO Nίκου Κουτσογιάννη, εδώ.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 02/07/2021 δύο καταστήματα του δικτύου της Attica Bank, το κατάστημα Κερατσινίου και το κατάστημα Νέου Ψυχικού, ολοκλήρωσαν τη λειτουργία τους. Οι εργασίες τους μεταφέρθηκαν στα καταστήματα Attica Bank Νίκαιας και Πανεπιστημίου αντίστοιχα, από όπου θα σας εξυπηρετούμε.

  • Διεύθυνση καταστήματος Νίκαιας: Π. Ράλλη 234 & Ελ. Βενιζέλου, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 4941408
  • Διεύθυνση καταστήματος Πανεπιστημίου: Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 19, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3223624

 

Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία

 

Αναζήτηση στα Νέα

Δημοφιλή Νέα