Τα Νέα μας

Μάθετε τα τελευταία μας νέα

Attica Bank - 16.12.2014 Χορηγός Εκδήλωσης

“Εκπαίδευση των Μηχανικών ως βασικός συντελεστής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Δημιουργικότητας”

16 Δεκεμβρίου 2014
Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Αθηναίων, Αθηνάς 63 Αθήνα


Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Εκπαίδευση των Μηχανικών ως βασικός συντελεστής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Δημιουργικότητας - University Engineering Education and Skills for Innovation, Entrepreneurship and Creativity».
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), την Ελληνική Πλατφόρμα Έρευνας και Τεχνολογίας για την Κατασκευή (ΕΠΕΤΚ), την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση των Μηχανικών - European Society for Engineering Society (SEFI) και τη Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Ανάπτυξης του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣΑ).

Κορυφαίοι εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες από τα Πολυτεχνεία της Ευρώπης, Διεθνείς Οργανισμούς, Τεχνικούς φορείς, τη Βιομηχανία, Κατασκευή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητήσουν σχετικά με πολιτικές και παγκόσμιες τάσεις για την " Εκπαίδευση των Μηχανικών ως βασικός συντελεστής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Δημιουργικότητας», με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της σύνδεσης της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και της συμμαχίας της γνώσης με τη βιομηχανία, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση και την απασχολησιμότητα των Μηχανικών, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο κ. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, ο Καθ. Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και ο κ. Ευάγγελος Ζαχαράκης, Ειδικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,.

Στο Προεδρείο της εκδήλωσης θα μετέχουν ο Καθ. Δημήτριος Παπαντώνης, Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων ΕΜΠ, ο Γιώργος Μπρούλιας, Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και η Καθ. Αντωνία Μοροπούλου, Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση των Μηχανικών (SEFI) και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιδρυματικού Προγράμματος ‘ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ’, η οποία και θα παρουσιάσει την εναρκτήρια ομιλία.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Sergio Arzeni, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ,  ο Καθ. Kamel Hawwash, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση των Μηχανικών (SEFI), ο κ. Γεώργιος Ρωμοσιός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και εκπρόσωπος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή, και ο κ. Αλέξης Γαληνός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα επιδοθούν βραβεία στους νικητές του «1ου Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών και Σχεδίων για την Αειφορία στην πόλη της Αθήνας» που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΕΜΠ, υπό την αιγίδα της Τράπεζας Αττικής και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Στο Προεδρείο της απονομής των βραβείων θα μετέχουν ο Καθ. Δημήτρης Καλιαμπάκος, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Καθ. Γιάννης Καλογήρου, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ιδρυματικού Προγράμματος ‘Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ’, και η κα Νανά Σπυροπούλου, Πρόεδρος της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι προτάσεις που βραβεύονται από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης και θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων από τον κ. Ιωάννη Γαμβρίλη, Πρόεδρο της Attica Bank, τον Δρ. Κωνσταντίνο Τρούλο, από τον Τομέα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, καθώς και εκπροσώπους της διοργάνωσης και της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, επικοινωνήστε με τη Δ.Α.ΣΤΑ. Ε.Μ.Π. (τηλ. 210-772-2128 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


•    Πρόγραμμα
•    Επιτροπές Διαγωνισμού

Αναζήτηση στα Νέα

Δημοφιλή Νέα