Τα Νέα μας

Μάθετε τα τελευταία μας νέα

Attica Bank – Μεγάλος Χορηγός Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 4 Δεκεμβρίου η Εκδήλωση Έναρξης του Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας Young Businessman.

Όπως τόνισε στην Εκδήλωση Έναρξης του Διαγωνισμού Young Businessman ο Πρόεδρος της Attica Bank, κ. Ι. Γαμβρίλης "τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε τη δύσκολη, μακρόχρονη αναγκαία αλλά και εφικτή πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Ως Attica Bank έχουμε – αν μου επιτρέπετε – το προνόμιο να μην είμαστε μια τράπεζα σαν όλες τις άλλες. Δεν έχουμε θεοποιήσει το αυστηρό γράμμα του ισολογισμού, ούτε τη σκληρή τραπεζική λογική. Ο τρόπος που λειτουργούμε, η παράδοσή μας αλλά και η μετοχική μας σύνθεση, μας δίνουν τη δυνατότητα να παίζουμε έναν ευρύτερο ρόλο. Να μπορούμε δηλαδή, προστατεύοντας τα συμφέροντα των μετόχων μας, να αναπτύσσουμε παράλληλα εξειδικευμένες και καινοτόμες τραπεζικές δραστηριότητες. Και μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας".

Ο Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και έχει τη χορηγική υποστήριξη δεκαπέντε εταιριών από τις σημαντικότερες της χώρας.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ή νέες έως 40 ετών. Οι υποψήφιοι σε πρώτη φάση καλούνται να καταθέσουν τις Ιδέες τους για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης οι οποίες στη συνέχεια αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού και επιλέγονται οι δέκα καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες που προκρίνονται στον Τελικό.

Όσοι έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού Young Businessman καλούνται να υποβάλλουν πλέον ένα αναλυτικότερο Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan) αναφορικά με την υλοποίηση της Επιχειρηματικής τους Ιδέας και διαγωνίζονται σε ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υποψήφιοι παρουσιάζουν το Επιχειρηματικό τους Σχέδιο και δέχονται ερωτήσεις από την Επιτροπή Αξιολόγησης αλλά και το κοινό.

Στο τέλος της εκδήλωσης συγκεντρώνεται η βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης και ανακοινώνονται οι νικητές. Οι τρεις πρώτοι με την υψηλότερη βαθμολογία λαμβάνουν χρηματικά έπαθλα: €6.000 ο πρώτος νικητής, €4.000 ο δεύτερος νικητής και €2.000 ο τρίτος νικητής, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Pra International προκειμένου να προχωρήσουν με επιτυχία και ταχύτητα στην υλοποίηση των στόχων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός Young Businessman θα έχει συνεχόμενους τρίμηνους κύκλους, στο τέλος των οποίων θα προκύπτουν κάθε φορά τρεις νικητές οι οποίοι θα χρηματοδοτούνται άμεσα.

Αναζήτηση στα Νέα

Δημοφιλή Νέα