Είστε Ελεύθερος Επαγγελματίας ή έχετε Ατομική Επιχείριση; Με την υπηρεσία IRIS payments οι πελάτες  σας μπορούν να σας πληρώνουν άμεσα και εύκολα από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να γνωρίζουν τον αριθμό IBAN του λογαριασμού σας. Αρκεί να σκανάρουν τον IRIS payments QR code της επιχείρησής σας ή να τους δώσετε τον ΑΦΜ σας ή τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Με την εγγραφή σας μπορείτε τώρα να πραγματοποείτε και να δέχεστε άμεσα και με ασφάλεια πληρωμές χωρίς τη χρήση λογαριασμού IBAN, μόνο με ΑΦΜ ή Αριθμό Κινητού Τηλεφώνου.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εύκολα και γρήγορα σε 3 απλά βήματα μέσω του Attica Mobile ή του Attica e-banking.


Πώς θα εγγραφείτε στην υπηρεσία IRIS payments

Για να ξεκινήσετε να λαμβάνετε πληρωμές στο λογαριασμό σας στην Attica Bank μέσω της υπηρεσίας IRIS payments, αρκεί να είστε εγγεγραμμένος στις ψηφιακές υπηρεσίες  Attica Mobile και Attica e-banking και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βηματα:

  1. Συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο Attica e-banking ή Attica Mobile, και από το μενού «Εργασίες χρήστη» επιλέξτε «Διαχείριση υπηρεσίας IRIS payments».  Επιλέγετε τον ΑΦΜ σας και μπορείτε, εάν το επιθυμείτε, να επιλέξετε και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. 
  2. Επιλέξτε τον τραπεζικό σας λογαριασμό που επιθυμείτε να συνδέσετε και στον οποίο θα λαμβάνετε τις πληρωμές σας
  3. Ολοκληρώστε την διαδικασία εγγραφής με την εισαγωγή των Κωδικών μιας Χρήσης (OTP) μέσω SMS
  4. Βλέπετε τον κωδικό σας QR code που αντιστοιχεί στην επιχείρησή σας μέσω του Attica Mobile, στο μενού Χρήστης, επιλέγοντας Προβολή IRIS payments QR code. Μπορείτε να τον αποθηκεύσετε ως εικόνα στη συσκευή σας για να τον δείχνετε στους πελάτες σας.

Πώς θα λαμβάνετε χρήματα μέσω IRIS payments

Με την εγγραφή σας στην υπηρεσία, μπορείτε να αποδέχεστε άμεσα και εύκολα πληρωμές μέχρι 500€ ημερησίως ανά πελάτη με τους εξής τρόπους:

  • επιδεικνύοντας στον πελάτη σας τον προσωπικό σας κωδικό QR Code που δημιουργείται μετά την εγγραφή σας και τον οποίο μπορείτε να βρείτε μέσω του Attica Mobile ή

  • δίνοντας τον ΑΦΜ σας ή τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου (εάν το επιλέξατε κατά την εγγραφή σας)

Τα χρήματα σας είναι διαθέσιμα άμεσα στον λογαριασμό σας, τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε μέσω του Attica Mobile ή του Attica e-banking από το ιστορικό των συναλλαγών του λογαριασμού σας που έχετε συνδέσει για να λαμβάνετε τις πληρωμές. Οι πελάτες σας δεν χρώνονται από την Attica Bank, για εσάς υπάρχει χρέωση μόνο για τις πληρωμές που δέχεστε σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο προμηθειών της Τράπεζας.

Πως θα πραγματοποιείτε πληρωμές

Μέσω της υπηρεσίας IRIS payments μπορείτε να πραγματοποιείτε άμεσα πληρωμές χωρίς να γνωρίζετε τον αριθμό λογαριασμού του παραλήπτη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου ή το ΑΦΜ του.

Εύκολα και γρήγορα μέσω Attica e-banking & Attica Mobile, μπορείτε να στείλετε χρήματα συμπληρώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή ΑΦΜ, ή μπορείτε να επιλέξετε τον παραλήπτη από τις επαφές σας.

Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την πληρωμή, ο δικαιούχος πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία IRIS payments. Σε περίπτωση που δεν έχει πραγματοποιήσει εγγραφή, εμφανίζεται στην οθόνη σας σχετικό μήνυμα.

Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Απαντώντας στην ερώτηση μας δίνετε τη δυνατότητα να γίνουμε ακόμη καλύτεροι
Ναι, ευχαριστώ
Όχι ακριβώς